Дебитомера как е?
Известие
Collapse
No announcement yet.
Сменям, сменям, а проблема си остава ...
Collapse
X
-
Така, да си споделя аз какво стана ;P
Резнахме една дупка на катализатора, ефекта беше никакъв, не беше запушен , заварихме. Днес я водих на майстор, оказа се ,че свещите са заминали... Не намерих такива днес, така че утре ги взимам и ги сменяме, мисля че нещата ще потръгнат, ако не ще се продължава натам с ремонтите... :]]sigpic
Alfa Romeo 156 2.0 TS
Comment
-
Един отговор
Една я оправих по следния нячин, (то и с друга не съм се занимавал):
- 90 секунди само на контанкт
- 90 сек. изключено
- палиш без газ и 2 мин на празен ход без да докосваш газта!!!
Така се занулява потенциометъра на дроселовата клапа, която при изключен контакт трябва да е ЗАТВОРЕНА напълно! Има един винт за регулиране (под жилото за газта на дроселовата клапа). Дори и малко да е отворена от този винт - оборотите играят
Ако това не помогне - след дроселовата клапа има едно пластмасово цилиндърче (клапан) през който влизат и газовете от картера. Отваряш, почистваш, най-добре е нов(20лв.) и ако всичко друго ви е наред - проблемът с клатенето остава само в кревата
Изпитано!Last edited by 33Dandy; d.m.y г., 18:59.
Comment
-
Първоначално публикувано от mihail mihov Покажи съобщениеzdraveite alfisti az sashto ot skoro imam alfa 156 ts i oborotite mi pravqt sushtiq problem,menqt li se menqt, ako nqkoi naistina znae ot kakvo e molq da spodeli
За проблема ти - ами те всички туин спаркове са така. Има цял раздел с теми, свързани с този проблем. Ако имаш желание, попрочети ги. Ама не ни карай да ти отговаряме, щото всеки нов тука с ТС, регва се и почва да пита: що ми клатят оборотите?
Успех
---------- Post added at 23:14 ---------- Previous post was at 23:10 ----------
Първоначално публикувано от 33Dandy Покажи съобщениеЕдна я оправих по следния нячин, (то и с друга не съм се занимавал):
- 90 секунди само на контанкт
- 90 сек. изключено
- палиш без газ и 2 мин на празен ход без да докосваш газта!!!
Така се занулява потенциометъра на дроселовата клапа, която при изключен контакт трябва да е ЗАТВОРЕНА напълно! Има един винт за регулиране (под жилото за газта на дроселовата клапа). Дори и малко да е отворена от този винт - оборотите играят
Ако това не помогне - след дроселовата клапа има едно пластмасово цилиндърче (клапан) през който влизат и газовете от картера. Отваряш, почистваш, най-добре е нов(20лв.) и ако всичко друго ви е наред - проблемът с клатенето остава само в кревата
Изпитано!
Изпитано, казваш?
Comment
-
[/QUOTE] .......
Браво, колега! Само че, ако беше толкова просто, нямаше да има сервизи за Алфа Ромео.
Изпитано, казваш?[/QUOTE]
Ами ако знаеш английски прочети по въпроса малко и по чуждите клубове за Алфа. Този проблем не стои само пред Алфа България. А че е изпитано - да, лично от мен. Даже колата започна да пали от раз, без да притриса, да я гася и едва от втория път да пали като хората. Доста четох чужди разсъждения по въпроса, обсъждах го не само с Бг колеги, помислих в/у картинката, експириментирах и просто споделям крайния резултат. И да кажа това не се получи:
- след смяна на дебитомер с нов оригинален (после сложих стария и колата пак се държеше нормално, продадох го и новият му собственик е щастлив),
- след отваряне и почистване на потенциометъра и моторчето,
- след смяна на напукания маркуч (въздуховод),
- след смяна на свещите с иридиеви,
- след смяна на кабели
- след ...
Comment
-
Първоначално публикувано от 33Dandy Покажи съобщениеАми ако знаеш английски прочети по въпроса малко и по чуждите клубове за Алфа. Този проблем не стои само пред Алфа България. А че е изпитано - да, лично от мен. Даже колата започна да пали от раз, без да притриса, да я гася и едва от втория път да пали като хората. Доста четох чужди разсъждения по въпроса, обсъждах го не само с Бг колеги, помислих в/у картинката, експириментирах и просто споделям крайния резултат. И да кажа това не се получи:
- след смяна на дебитомер с нов оригинален (после сложих стария и колата пак се държеше нормално, продадох го и новият му собственик е щастлив),
- след отваряне и почистване на потенциометъра и моторчето,
- след смяна на напукания маркуч (въздуховод),
- след смяна на свещите с иридиеви,
- след смяна на кабели
- след ...
Comment
-
Първоначално публикувано от spe4elist Покажи съобщениеКолега, гледам си отскоро във форума, пък ги поназнайваш болежките на твинспарковете. Представи ни се, излез от тая анонимност, от кой град си, да знаят колегите и да те търсят за помощ ...
Колкото до твинките - ами баща ми си има такава и ... след едни пишман майстори в сервиз на ул. Панагюрище (София) научих доста за тях. Аз карам една принцеса 156 1.9JTD 16V M-Jet Paradiso New Face Lift и нея вече я научих. Още не ми стиска само да почна да я чипосвам сам (не ми се купуват програми), а и си имам приятел дет се занимава с това - кат реша ще ида при него. Човекът е с опит и ги разбира нещата, а аз там съм новобранец. Не е кат някои другари по новоизвъдили се сайтове да ми вика, че ще ми изпрати чипа по пощата - тя мойта се програмира бе, Айвънхоу. Та и гаранция ми дава даже смешникът му със смешник. Няма да пиша кой е сайта и фирмата
Comment
-
Аз пък установих че специално при мен проблема с паленето сутрин се дължеше на ламбдата. Не че не работеше просто беше оригинална от тези дето завършват на 190 всъщност сондата не работи коректно и компа се адаптира с тези некоректни стойности и когато реша да паля прави проблем. След смяната на сондата с универсална проблема изчеза докато не сложих газта след последната настройка на газовата почна пак да се появява проблема от време на време. Ако зануля адаптивните параметри паля наколко дни без проблем но ако поработи няколко дни пак не винаги пали от първия път но общо взето мине ли периода в който сондата не отчита някъде 30секунди до минута всичко се нормализира.
Това си е лично мое мнение и констатация156 1,8 ТS 99
Nissan Murano 2005
Comment
-
Тя ламбда сондата на студена кола не играе роля при паленето. Едва след като загрее се подключва. При след '98 156 1.8TS е с принудително подгряване и пак и трябва време да започне компа да я чете. Та проблемът ти с паленето не е в ламбдата.
Докато колата е студена сигнала от ламбдата не се взима под внимание и компа работи с висок потенциал - на богата смес. Пусни една тестова програма с диаграмен прозорец и ще видиш
Comment
Comment